Groen verzet zich tegen de afbouw van de energielening

Bepaalde doelgroepen die energiebesparende werken uitvoeren, kunnen via de Energiehuizen beroep doen op een renteloze lening. Voor alle anderen wordt een intrestvoet van 2 procent in rekening gebracht. Minister Tommelein is echter van oordeel dat een overheid geen bank moet spelen voor particulieren en wil vanaf 2019 deze energielening beperken tot de sociale doelgroep.

Groen verzet zich, samen met de sp.a, tegen het afbouwen van deze energielening. Om deze afbouw te stoppen, dienden Johan Danen en Rob Beenders een resolutie in het Vlaams Parlement. Beide oppositieleden rekenden op de steun van CD&V, maar uiteindelijk werd het voorstel weggestemd door CD&V, N-VA en Open VLD.

Energiehuizen bieden gratis begeleiding en ondersteuning, iets wat banken niet doen

Door het afschaffen van de energielening, zal investeren in energie-efficiƫntie minder aantrekkelijk worden. Bovendien zal de gratis begeleiding en ondersteuning door de Energiehuizen wegvallen, een service die de bankinstellingen niet aanbieden. Groen zal zich dan ook blijven verzetten tegen de geplande afbouw van de energielening.

In Limburg worden de energieleningen verleend door DUBO Limburg. Meer informatie over de Duwolimlening kan je hier vinden!

Tags: 

Bijlagen: 

Datum agenda: 

woensdag, april 26, 2017